• Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three

Nieuwsflits

Er zijn weer nieuwe club van 50 leden bekend. Nu jij nog? 

Laatste race. PR verbeterd. Mooi de winter in.

De laatste race van het seizoen zit erop. Het was een mooi seizoen. Daarover later een apart artikel hier op de site. Deze gaat over de laatste race van het seizoen. Na de aanpassing aan de voorvork gedaan na de race op Assen in augustus lukte het me de afgelopen race op Zandvoort om mijn persoonlijk record daar behoorlijk te verbeteren. Mijn persoonlijke doelstelling voor deze laatste race was dan ook het rijden van een nieuw persoonlijk record op het circuit van Assen. Dat had ik in de voorbeschouwing al geschreven en dat dat wordt gelezen bleek snel. Velen hielpen me 's ochtends fijntjes herinneren dat het op deze dag toch echt moest gebeuren.

De weersvoorspelling was een beetje onstabiel vooraf, maar het leek erop dat het de hele dag droog zou blijven. In de ochtend was het nog wel wat vochtig van de nacht en ook de temperatuur was nog niet heel hoog. Dat zorgde ervoor dat de grip in de vrije training niet optimaal was. Sterker nog, in de eerste 3 rondjes had ik dermate veel glijmomentjes dat ik de pits weer binnen kwam om te checken of er geen vloeistof uit de motor lekte op de achterband. Dat bleek niet zo te zijn en dus concludeerde ik dat het gripniveau nog laag was. Iets rustiger op het gas zorgde ervoor dat alles wel stabiel bleef. In de tweede helft van de training ondervond ik geen problemen meer. Aan het einde van de vrije training was ik 17e van de 28 deelnemers. Hier het volledige resultaat.

Zwaai

Tijdens de kwalificatie was de temperatuur al fijn omhoog gegaan, zodat het gas er wat meer op mocht. Door tactisch de baan op te gaan had ik een vrije baan om ongehinderd te trainen. Ik besloot in de eerste helft van de kwalificatie nog wat te experimenteren met mijn zithouding en wat rijlijnen. Daar was ik in de vrije training niet helemaal aan toe gekomen. In de tweede helft van de kwalificatie richtte ik me op het zetten van een snelle tijd. De laatste 4 ronden waren nagenoeg identiek met een uitschieter in de laatste ronde, dat was ook direct de snelste ronde. Ik kwalificeerde me als 17e in het veld. Hier de hele kwalificatie uitslag. Terug in de pitbox was een groot deel van mijn club van 50 leden aanwezig. Gezellig hoor!

In race 1 zette ik een hele goede start neer vanaf het midden van de 6e rij. Het lukte me om een aantal man in te halen en ik zat in het wiel van Bart van Ommeren, een coureur waarvan ik wist dat hij normaal gesproken te snel voor mij was. Maar ik bleek hem verrassend gewoon te kunnen volgen, hij reed niet bij me weg. Terugkijkend naar de rondetijden blijken onze tijden in de eerste rondes zeer dicht bij elkaar te liggen. Maar daarna begint de groep voor me toch een gaatje te slaan, langzaam maar gestaag. Ik heb het gevoel dat ik hard ga, meer zit er niet in. Ik kom alleen te rijden, voor me is een gat en ook achter ontstaat een klein gaatje. Ik besluit om ze strak mogelijk te rijden, in de hoop dat ik het gat naar de groep voor me kan dichtrijden. Helaas lukt me dat niet, waardoor de race een beetje saai is. Wat wel mooi is, is dat ik van de 10 verreden ronden er 7 in een tijd rijd die onder mijn vorige snelste rondetijd ligt. En in de laatste ronde zet ik mijn nieuwe persoonlijke record. 1:50.2 tegenover 1:51.0. Een verbetering van 0.8 seconde. Dat klinkt misschien als weinig, maar het is een behoorlijke stap kan ik u verzekeren. Ik kwam met een grote glimlach terug de pitbox in, zeer tevreden met mijn nieuwe snelste tijd. En daarbij, gestart als 17e, was ik geeindigd als 15e, ook mooi dus. Hier de uitslag, met alle rondetijden van de race.

PR

Met het goede resultaat van race 1 in het achterhoofd had ik grote verwachtingen van de 2e race. Een ander achterwiel met een nieuwe band moest me gaan helpen aan een nog snellere rondetijd en een betere uitslag. Ook dit keer leek de start goed te gaan. Direct in de eerste ronde zat ik achter Bas Haverkamp, mijn pitboxgenoot die normaal sneller is. Ik kon hem makkelijk volgen. Op sommige punten kwam ik snel dichterbij, op andere punten liep hij weer iets bij me weg. Maar over een hele ronde lagen onze rondetijden nagenoeg gelijk. Ronde na ronde zat ik Bas op zijn nek, maar inhalen lukte niet. Geen enkele keer helaas. Ik kwam er maar niet voorbij, terwijl ik het gevoel had dat het harder zou moeten gaan. Bas reed goede lijnen waardoor inhalen niet lukte. Het was voor mij wel een uitdagende race, maar de uitslag en de rondetijd stelden me achteraf toch ietsje teleur. Wel onder mijn vorige persoonlijke record, maar niet onder dat uit race 1. Hier is de volledige uitslag te bekijken.

Hier zijn de foto's te zien. Er volgen er binnenkort nog meer.

De einduitslag

Vorig jaar werd ik 13e in de eindstand van het seizoen. En dit jaar? Dit jaar ben ik 12e geworden. Hier de volledige uitslag. 1 plekje vooruitgang ten opzichte van seizoen 2013 is mooi. Hopelijk volgend jaar een iets grotere stap vooruit ;-)